Om Björkfors Arthouse

Mellan sjöarna Åsunden och Björken ligger anrika Lindgården i den vackra byn Björkfors som du hittar i Östergötland.
Här skapar konstnären Madeleine van Nigtevecht spännande skulpturer och färgrika tavlor i sina ateljéer. Temat i sina alster är ofta relationer, natur och kroppens integritet.

"Jag är född med ett stort intresse inom konst och skapande. Jag pluggade Arts Therapies på Hogeschool Leiden University of Applied Sciences i Nederländerna på heltid under fyra år. Jag brinner för att förmedla mina kunskaper om alla funktioner konst kan ha och att flera ska få uppleva konstens underbara värld."

2008 Startade Madeleine företaget Björkfors Arthouse.
På Björkfors Arthouse erbjuds keramikkurser, workshops och teambuilingsaktiviteter i målning och keramik, till båda företag och privatpersoner. Madeleine jobbar efter önskemål även på plats.

Förutom eget skapande, skapande i uppdrag och alla kurser, skapar hon regelbundet tillsammans med barn på olika skolor i Östergötland i samband med Kulturrrådets Skapande skola. 
Det finns även ett samarbete med Kirurgiska kliniken från universitetetssjukhuset i Linköping för anhörigstöd med keramikaktiviter och "Torso i keramik" heldags workshops till samtals gruppar för kvinnor med bröstcancer.


Hjärtligt välkommen att kontakta Madeleine van Nigtevecht på Björkfors Arthouse!